Zondagavond, heel laat

 

Hallo Anja.

 

“Als iemand te lui is om te mediteren, dan moet hij maar zingen. Op die manier ontvlamt de Geest vanzelf en dat komt het mediteren ten goede.” Tijdens het doorlezen van de kranten van de afgelopen week las ik zaterdag over deze woorden van een middeleeuwse monnik. Al jaren vraag ik mezelf af wat dat gevoel toch is wat je van het zingen krijgt. Soms vraag ik het wel eens aan mensen waarvan ik denk dat zij het antwoord weten, maar ik heb nog nooit een aannemelijk antwoord gekregen. En nu staat het zomaar in de krant. Het is de Geest. Heerlijk dat wij het al zoveel jaren volhouden om lui te zijn.

 

Ik vond het een geweldige avond. Wonderlijk dat er zoveel mooie nummers in één avond te stoppen zijn.

En vertel eens, wat vond je van Filadelfia? Wat mij betreft mogen we dat nummer nog wel eens zingen want zo’n eerste keer tel ik meer als dat ik luister hoe het klinkt. En anders moeten we nog maar eens naar de opname luisteren. En onder ons gezegd en geschreven, door het schrijven over deze première ben ik wel heel anders bezig geweest met de muziek. Misschien moet ik dat eens wat meer doen. Eerst de  muziek goed lezen en dan gaan zingen, het was in ieder geval een geweldig leermoment.

 

Zo, de kop van dit seizoen is eraf en gelukkig staat er nog veel mooie muziek op ons te wachten.

Groet en tot woensdag.

 

Carina.

 

 

Hallo Carina,

 

 

Daar stonden we dan met onze lichte kleren aan. Willem in zo’n deftig pak, prachtig.

Alle mensen, uit alle windstreken, hebben het kunnen horen.

 

“Wie oren heeft zal ik maken tot een zuil in de tempel van mijn God”.

Maar ook de bewerking van Psalm 122 vond ik zo indrukwekkend,

“Vrede, vrede, stad van vrede………..

 

Na afloop de kinderen met de ballonnen, leuk was dat!  Vrolijk en blij.

We hebben er met elkaar een prachtig feest van gemaakt, echt een feest voor iedereen.

 

Er is achter de schermen hard voor gewerkt, wat dacht je van het verzorgen van al de hapjes en drankjes. Het klaarzetten en opruimen van al het meubilair.

Spontaan boden mensen hulp aan.

 

Het is mooi geweest, nu op naar het volgende, het zingen van de Missa Criolla daar ergens in de buurt van Reewijk is ook weer helemaal te gek, vooral met die leuke “de Miranda’s”.

 

Wat is zingen toch een leuke hobby!

Bedankt voor je steun Carina, het was weer een feest om naast je te staan. Weet je eigenlijk wel dat je een hele prettige sympathieke mooie alt stem hebt. Ik kan er heerlijk in meezingen.

 

Tot gauw,

 

Anja   

 

 

Klik hier voor de vorige brieven